Zoekmachine optimalisatie | SEO

Domeinnaam kiezen

Geplaatst: 23 januari 2017 23:26.
Geupdated: 11 april 2017 12:17

Helemaal bovenaan

De wens van elke website beheerder: zijn of haar website bovenaan in de zoekmachines. Dit is op verschillende manieren voor elkaar te krijgen. Zowel gratis als betaald. Betaald heeft als voordeel dat je direct resultaat ziet, terwijl de gratis methode wat geduld vraagt.

Google AdWords

Via Google AdWords is het mogelijk tegen betaling uw website direct bovenaan Google te krijgen. Er wordt een maandelijks budget ingesteld van bijvoorbeeld €30,-. Er wordt pas betaald als er iemand ook daadwerkelijk naar uw website toe gaat. Dit wordt ook wel "Cost per Click" genoemd. De daadwerkelijke kosten per klik kunnen variëren afhankelijk van de populariteit van het zoekwoord.

Neem gerust contact op voor hulp met Google AdWords

Zoekwoorden

Zoekwoorden zijn de woorden die door de gebruikers van Google worden gezocht. Via Google Trends kunt u bekijken welke zoekwoorden het beste zijn om op in te zetten. Bedenk wat een potentiele bezoeker kan zoeken in een zoekmachine, wat relevant is met uw website. Verkoopt u koekjes, dan is een zoekwoord mogelijk "online koekjes kopen" Kies geen zoekwoorden uit die mensen kunnen aantrekken, die bijvoorbeeld koekjes willen bakken.

Gratis bovenaan

Het is mogelijk om gratis bovenaan het zoekresultaat te komen. Hiervoor is zoals ik al eerder heb benoemd, geduld voor nodig. Veel bedrijven bieden zoekmachine optimalisatie aan, en doen dit op een agressieve wijze. Dit kan snel resultaat geven, maar kan het gevolg hebben dat uw website van bijvoorbeeld Google een Penalty krijg.

Black hat SEO

Black hat SEO is het misleiden van de zoekmachines. Dit kan bijvoorbeeld door bepaalde zoekwoorden honderden keren te plaatsen op uw website met witte tekst op een witte achtergrond, de gebruiker ziet dit niet maar, dit is een tactiek om Google meer zoekwoorden op te laten pikken op jouw website. Deze methode wordt door alle zoekmachines gezien als Black Hat SEO.

Back-linking

nog een voorbeeld van black hat SEO is back linking. Zoekmachines speuren andere websites af. Als ze een bepaalde website regelmatig op een andere website tegenkomen, dan krijgt deze website een hogere waarde. Hoe hoger de waarde hoe hoger in het resultaat. Back-linking zijn websites die vragen om een link van hun website op jouw website te plaatsen, en jouw link komt dan op hun site. Dit gaat vaak in grote aantallen.

Spam

Vaak de zelfde teksten op diverse websites plaatsen, met daarin een link naar jouw site is goed voor de SEO, indien dit te vaak gebeurt wordt dit als spam gezien.

White hat SEO

Voor een goede SEO is het belangrijk te kijken welke zoekwoorden relevant zijn. Zodra deze gevonden zijn is het belangrijk om de zoekwoorden regelmatig in titels en de tekst terug te laten keren op een relevante pagina op de website. Gebruik hierbij ook synoniemen voor de zoekwoorden.

Bespreek met de ontwikkelaar dat de zoekwoorden ook terug keren in de titel van de pagina, pagina omschrijving en pagina steekwoordenlijst. De laatste drie zijn de metadata van de site. Deze info is niet direct zichtbaar op de site zelf, maar wel als een link van jouw site wordt verzonden via Whatsapp, ook wordt de pagina titel en omschrijving bij de zoekresultaten weergeven

Google Zoekresultaat
 • Bovenaan (paarse tekst) is de 'pagina titel' zichtbaar. Deze ziet u ook in het tabblad van uw browser.
 • Daaronder (groene tekst) is de URL zichtbaar. URL is het adres.
 • Onderaan (zwarte tekst) is de pagina omschrijving.

Verwerk video's en multimedia

Maak ook gebruik van multimedia, dit geeft een hogere waarde aan uw pagina.

Linken naar uw website

Hoe vaker uw link op een pagina staat met een hoge pagerank, hoe belangrijker Google uw website gaat vinden. Facebook is een site met een hoge Pagerank, maar de pagina's op Facebook hebben weer een lagere pagerank. Denk aan mogelijkheden qua social-media, YouTube ect. om jouw website vaker op Internet te doen verschijnen. Handig om te weten: Google kijkt ook naar likes op Facebook en naar hoe vaak iemand jouw website opslaat in de favorieten in de Chrome browser. Zodra je op andere websites aan de slag gaat, probeer dan wel te voorkomen dat het geen spam wordt. Gebruik hier ook weer vaak synoniemen. Check op forums ook altijd eerst even de huisregels.

Overige SEO punten

 • Responsive Design
 • Snelle laadtijden
 • Unieke tekst
 • Relevante text
 • Gebruik van HTTPS (beveiligde verbinding)
 • Zoekwoorden in URL (internet adres)
 • Gebruik een 404 pagina
 • Geen spel/code fouten

Er zijn nog veel meer punten waar u rekening mee kunt houden. Maar dit zijn toch wel de belangrijkste punten. Voor hulp met SEO, neem gerust contact op. Kijk ook bij de downloads voor meer informatie.

Vindbaarheid verbeteren?

Wilt u uw website beter vindbaar hebben via de zoekmachines? U kunt mij telefonisch bereiken op +31 (0)6-39880090

Of neem contact op via het contact formulier en krijg binnen 48 uur antwoord.

Vragen over dit artikel

Vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact op.